neden seo

Seo Nedir? Neden Seo?

Seo Nedir?

Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu olan Seo ingilizce ( Search Engine Optimization ) kelimelerinin  baş harflerinden oluşur. Web sitelerinin arama motorlarının (google, explorer, safari, yandex vb..) kriterlerine uygun hale getirilmesi ve internet üzerinden yapılan aramalarda sıralamada yükselmesini ilk sıralarda yer almasını sağlayan çalışmalardır.

Arama Motoru Optimizasyonu

Neden Seo?

İnternet kullanımının yaratmış olduğu ekonomik güç şirketlerin dijital pazarlama stratejilerine yön vermektedir. Küçükten büyüğe tüm şirketler internet aramalarında  ilk sıralarda görüntülenmeyi, bu sayede çok daha fazla kişiye ulaşmayı ve potansiyel müşteri oranında artış yaratmayı hedefler. İşte Seo burada devreye girer ve bu amaca ulaşmayı kolaylaştırıcı rol oynar. Seo sayesinde web sitesi arama motorlarının algoritmalarıyla uyumlu halde çalışır böylece web sitesi yüksek Seo puanına sahip olur ve yapılan aramalarda yükselişe geçer.

Seo Çalışmaları Kapsamı Nedir? 

Seo kapsamında yapılan çalışmalar "Site içi Seo çalışmaları" ve "Site dışı Seo çalışmaları" olmak üzere 2 ana kategoriye ayrılır.

Seo Kapsamı

Site içi Seo Çalışmaları Nelerdir?

Arama motorları kullanıcıların yapmış olduğu arama isteklerini yerine getirmeyi amaçlar. Bu isteklerin yerine getirebilmesi için web sitelerinin açık, anlaşılır ve taranabilir olması gerekir. Web sitesinin arama motorları tarafından taranabilmesi ve anlaşılır olabilmesi için gerekli teknik düzenlemelerin yapılması gerekir. Bu teknik düzenlemelerin ortak adı "on-page seo" yani site içi Seo'dur.

Teknik düzenlemelerden bazıları;

  • W3C standartlarına uygun olması
  • Robots.txt ve site haritasının olması
  • Başlık (title) düzenlenmesi
  • Resimlerin düzenlenmesi
  • css ve js dosyalarının optimizasyonu
  • Anahtar kelime yoğunluğunun düzenlenmesi
  • Site hızının arttırılması

Site dışı Seo Çalışmaları Nelerdir?

Site dışı Seo çalışmalarını en önemli parçası Backlink'tir. Backlink bir web sitesine başka bir web sitesinden link verilmesidir. Backlinkler arama motorları için referans olarak kabul edilir bu yüzden kaliteli ve yüksek backlink sayısına sahip olmak önemlidir. Forum siteleri, haber siteleri, sözlükler ve bloglar üzerinden sitenize gelecek linkler sitenizin sıralamada yukarı çıkmasına yardımcı olur.

İLETİŞİM